Вијести

Млади љекари УКЦ: Ковид није измишљотина – носите маске, избјегавајте окупљања у затвореном

УПОЗОРИЛИ: „ВИШЕ ОД 80 ОДСТО ЗАРАЖАВАЊА ЈЕ ПОСЉЕДИЦА НЕОДГОВОРНОСТИ“
  • Павле АРАМБАШИЋ: Окупљања и неношење маске су основни разлог повећаног броја пацијената. Заразе има и међу малољетнима, младима, али и бебама

МЛАДИ љекари Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске упозорили су грађане, посебно младе људе, да се уздрже од окупљања и носе маску јер је утврђено да се вирус највише шири на масовним скуповима у затвореним просторима.

„Више од 80 одсто инфицираних је посљедица наше неодговорности. Немојте отворити пут овој највећој пошасти у 2020. години. Поштујте препоруке, то ће помоћи и вама и нама“, поручили су млади љекари током обраћања јавности из УКЦ-а.

Као неопходно у заштити од вируса су истакли ношење заштитне маске, држање физичке дистанце и прање руку.

Млади љекари су данас истакли да није вриједан ниједан одлазак у кафић да би се заразили и угрозили здравље себе и других.

Упозорили су да ће, ако настави да расте број пацијената у ковид болници, капацитети бити исцрпљени.

Љекар Тања Мацановић Костић, једна је од младих љекара која се обратили и истакла да се на Инфективној клиници лијечи велики број пацијената са тешком клиничком сликом и да има доста младих.

Она је навела да је ковид инфекција опасна и да сви оболијевају.

Љекар Павле Арамбашић, који ради са ковид позитивним пацијентима, истакао је да су утврдили да су окупљања и неношење маске основни разлог повећаног броја пацијената, те да заразе има и међу малољетнима, младима, али и бебама.

Један од љекара, Миљан Тешић, скренуо је пажњу да су здравствени радници преуморни због рада под пуном опремом, те указао да појединци сносе кривицу јер се не придржавају правила.

Позван је Инспекторат да врши контролу придржавања мјера, те је још једном поновљено да лијека нема и да су сви угрожени.

„Вирус није измишљен, он је ту“, поручили су млади љекари УКЦ-а.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар