Вијести Свијет

Мулер не шаље Флина у затвор јер му је „знатно помогао“ у истрази

САМО 22 ДАНА БИО ТРАМПОВ САВЈЕТНИК ЗА НАЦИОНАЛНУ БЕЗБЈЕДНОСТ

Мајкл Флин

  • Изјаснио се кривим 2017. године и признао да је лагао америчком Федералном истражном бироу поводом својих разговора с бившим руским амбасадором у САД Сергејом Кисљаком

СПЕЦИЈАЛНИ амерички тужилац који истражује наводно руско мијешање у америчке предсједничке изборе Роберт Мулер не тражи затворску казну за Мајкла Флина, краткорочног савјетника за националну безбједност предсједника САД Доналда Трампа, позивајући се на његову „знатну помоћ“ у истрази.

У судском документу тужилац наводи да се с обзиром на знатну помоћ оптуженог сматра „одговарајућим и оправданим“ да му се изрекне казна близу најниже предвиђене, која не укључује казну затвора.

Мајкл Флин, савјетник Трампа док је био предсједнички кандидат и затим његов савјетник за националну безбједност током 22 дана, изјаснио се кривим 2017. године да је лагао америчком Федералном истражном бироу (ФБИ), конкретно око његових разговора с руским амбасадором у САД Сергејом Кисљаком. Он је такође прихватио да сарађује са судом.

„Оптужени је помогао у више текућих истрага“, пише у документу и наводе се истраге које се односе на све везе или координацију између руске владе и појединаца повезаних с изборним штабом актуелног предсједника Доналда Трампа.

Тужилац је навео да је Флин учествовао у 19 разговора са његовим службама или другим правницима америчког Министарства правде.

Специјални тужилац Мулер задужен је да установи да ли је било дослуха између руских званичника и чланова изборног штаба Доналда Трампа 2016. године. Његову истрагу Трамп редовно назива ловом на вјештице, и стално оштро критикује Роберта Мулера.

Мулеров документ је намијењен да усмјери судију који ће изрећи казну Флину, једином члану Трампове админситрације који се до сада изјаснио кривим у истрази.

Изрицање казне најављено је за 18. децембар у окружном суду у Вашингтону.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар