Вијести Федерација/БиХ

НАТО и Оружане снаге САД уручили још једну донацију „грађанима БиХ“

ПОМОЋ НАМИЈЕЊЕНА СЛУЖБАМА ЗА ХИТНЕ ИНТЕРВЕНЦИЈЕ МУП РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И ФБиХ

НАТО и војска Сједињених Америчких Држава данас су у Сарајеву уручили још једну донацију грађанима БиХ, како би им пружили помоћ у напорима на сузбијању пандемије вируса корона (ЦОВИД-19).

Ова донација је одговор на недавни захтјев који је Координационо тијело Босне и Херцеговине за заштиту и спашавање упутило НАТО Евроатлантском координацијском центру за одговор на катастрофе.

Представници НАТО и америчке војске, уз присуство помоћника министра безбједности БиХ Самира Ризве, уручили су потребне залихе министарствима унутрашњих послова Федерације БиХ и Републике Српске.

Како су рекли у Министарству безбједности, овом донацијом ће се помоћи службама за хитне интервенције да наставе обављати свој кључни задатак заштите најугроженијих грађана без обзира из којег су дијела БиХ.

„Данашња пошиљка једна је од неколико континуираних донација које савезници НАТО-а пружају грађанима БиХ као одговор на захтјев ове земље за помоћ. У БиХ и цијелом свијету, НАТО савезници и партнери настављају бити једни уз друге и пружати помоћ једни другима током ове пандемије, било да је то кроз разне НАТО аранжмане, билатералну помоћ или путем пружање подршке земљама и њиховим настојањима у домену цивилне заштите“, саопштено је из Министарства безбједности БиХ.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар