Вијести РС и матица

Некима у Приштини чак ни Кадри Весељи није довољно антисрпски радикалан

НА НИВОУ „СКУПШТИНСКЕ КОМИСИЈЕ“ УТВРДИЛИ ТЕКСТ РЕЗОЛУЦИЈЕ О „СРПСКОМ ГЕНОЦИДУ“

КОМИСИЈА „косовске скупштине“ одобрила је данас нацрт резолуције о осуди наводног злочина геноцида и злочина против човјечности, које су починили Срби током посљедњих сукоба на Косову, јавила је Косовапрес“.

Текст резолуције усвојен је након дискусије у којој је посланик Покрета Самоопредјељење, Сами Куртеши, рекао да је тај документ деградиран јучерашњом иницијативом предсједника парламента Кадрија Весељија о успостављању кривичног суда за злочине које су наводно починили Срби.

Педставник ДКП Љуштаку сматра да би нацртом резолуције требало предвиђети и покушај биолошког истрјебљења, будући да је, како тврди, током посљедњих сукоба на Косову постојала и таква тенденција.

Желимо да осудимо мрачан чин српске државе. Ако имамо прилику да направимо трибунал, то је добродошло. Слажем се са свим што је предложено овим документом“, рекао је Љуштаку, пренијела је Косовапрес“.

Посланик ДСК Арменд Земај је додао да је утврђено, а парламент то треба да усвоји, да је, како је рекао, држава агресор на Косову починла геноцид“.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар