Vijesti RS i matica

Nekima u Prištini čak ni Kadri Veselji nije dovoljno antisrpski radikalan

NA NIVOU „SKUPŠTINSKE KOMISIJE“ UTVRDILI TEKST REZOLUCIJE O „SRPSKOM GENOCIDU“

KOMISIJA „kosovske skupštine“ odobrila je danas nacrt rezolucije o osudi navodnog zločina genocida i zločina protiv čovječnosti, koje su počinili Srbi tokom posljednjih sukoba na Kosovu, javila je Kosovapres“.

Tekst rezolucije usvojen je nakon diskusije u kojoj je poslanik Pokreta Samoopredjeljenje, Sami Kurteši, rekao da je taj dokument degradiran jučerašnjom inicijativom predsjednika parlamenta Kadrija Veseljija o uspostavljanju krivičnog suda za zločine koje su navodno počinili Srbi.

Pedstavnik DKP Ljuštaku smatra da bi nacrtom rezolucije trebalo predviđeti i pokušaj biološkog istrjebljenja, budući da je, kako tvrdi, tokom posljednjih sukoba na Kosovu postojala i takva tendencija.

Želimo da osudimo mračan čin srpske države. Ako imamo priliku da napravimo tribunal, to je dobrodošlo. Slažem se sa svim što je predloženo ovim dokumentom“, rekao je Ljuštaku, prenijela je Kosovapres“.

Poslanik DSK Armend Zemaj je dodao da je utvrđeno, a parlament to treba da usvoji, da je, kako je rekao, država agresor na Kosovu počinla genocid“.

(Tanjug)

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar