Вијести Федерација/БиХ

Никшић: Човић покушава да формира дипломатску мрежу трећег ентитета

ТВРДИ ДА НИ ОД МРЕЖЕ НИ ОД ТРЕЋЕГ ЕНТИТЕТА НЕЋЕ БИТИ НИШТА

ПРЕДСЈЕДНИК СДП БиХ Нермин Никшић прокоментарисао је за Klix.ba најаву отварања представништва четири кантона у Бриселу, истичући како не зна може ли га ишта више изненадити од ХДЗ-а БиХ и Драгана Човића.

„Све је то наставак слабљења институција БиХ и заиста би било изненађење да Човић уради нешто да јача институције БиХ и ради у корист свих грађана, а на шта се обавезао полажући заклетву као члан Предсједништва БиХ. Посебно је забрињавајуће да ове активности имају подршку званичних власти Републике Хрватске“, казао је Никшић.

Он сматра да очито Човићу и ХДЗ-у није довољно што су им СДА и СНСД осигурали кантонални вето у механизму координације са ЕУ па сад хоће да има самосталну парадипломатску мрежу.

„Наравно да ово представља покушај оснивања некакве дипломатске мреже трећег ентитета. Но, како неће бити ништа ни од трећег ентитета, тако неће бити ништа ни од те некакве дипломатске мреже“, рекао је Никшић.

Закључио је како је сигуран да ће грађани у октобру овакве политике не само послати у опозицију, већ у прошлост којој припадају.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/niksic-covic-stvara-samostalnu-paradiplomatsku-mrezu/180625038

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар