Vijesti Federacija/BiH

Nikšić: Čović pokušava da formira diplomatsku mrežu trećeg entiteta

TVRDI DA NI OD MREŽE NI OD TREĆEG ENTITETA NEĆE BITI NIŠTA

PREDSJEDNIK SDP BiH Nermin Nikšić prokomentarisao je za Klix.ba najavu otvaranja predstavništva četiri kantona u Briselu, ističući kako ne zna može li ga išta više iznenaditi od HDZ-a BiH i Dragana Čovića.

„Sve je to nastavak slabljenja institucija BiH i zaista bi bilo iznenađenje da Čović uradi nešto da jača institucije BiH i radi u korist svih građana, a na šta se obavezao polažući zakletvu kao član Predsjedništva BiH. Posebno je zabrinjavajuće da ove aktivnosti imaju podršku zvaničnih vlasti Republike Hrvatske“, kazao je Nikšić.

On smatra da očito Čoviću i HDZ-u nije dovoljno što su im SDA i SNSD osigurali kantonalni veto u mehanizmu koordinacije sa EU pa sad hoće da ima samostalnu paradiplomatsku mrežu.

„Naravno da ovo predstavlja pokušaj osnivanja nekakve diplomatske mreže trećeg entiteta. No, kako neće biti ništa ni od trećeg entiteta, tako neće biti ništa ni od te nekakve diplomatske mreže“, rekao je Nikšić.

Zaključio je kako je siguran da će građani u oktobru ovakve politike ne samo poslati u opoziciju, već u prošlost kojoj pripadaju.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/niksic-covic-stvara-samostalnu-paradiplomatsku-mrezu/180625038

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar