Вијести

Нобило: Давида нико није силовао ни масакрирао, није било полицијско-тужилачке завјере

РАСПАО СЕ ПРАВНИ ТИМ КОЈИ ЈЕ РАДИО ДА ДАВОРА ДРАГИЧЕВИЋА
  • Анто НОБИЛО: „Отац Давор Драгичевић је очајан човјек, све му праштам и све га разумијем, њему је син страдао. Међутим, њега су обухватили људи из политике и они га отприлике усмјеравају. Њима одговара да је био масакриран, да је силован, да га је убила полиција, да је министар унутрашњих послова то наредио. Ништа од тога није истина“
  • Душко ТОМИЋ потврдио да четворочлани адвокатски тим, формиран у августу, више не постоји. Ифет ФЕРАГЕТ остао једини адвокат породице страдалог младића

ХРВАТСКИ адвокат Анто Нобило изјавио је да је 21-годишњи Давид Драгичевић убијен, али да га нико није силовао, нити масакрирао, те да његово убиство није завјера полицијско-тужилачких органа.

Нобило, који такође више није дио међународног тима за утврђивање околности о страдању Давида Драгичевића, навео је да је случај близу рјешења јер се зна гдје је младић убијен, како је убијен, али да се не зна ко га је убио – због чега је створена искривљена слика у јавности о самом случају убиства.

„Отац Давор Драгичевић је очајан човјек, све му праштам и све га разумијем, њему је син страдао. Међутим, њега су обухватили људи из политике и они га отприлике усмјеравају. Њима одговара да је био масакриран, да је силован, да га је убила полиција, да је министар унутрашњих послова то наредио. Ништа од тога није истина“, рекао је Нобило за Федералну телевизију.

Он је поновио да Давида Драгичевића нико није силовао, нити масакрирао, да није убијен у згради МУП-а, те да није ријеч о завјери полицијско-тужилачких органа.

Адвокат Душко Томић потврдио је да четворочлани адвокатски тим, формиран у августу у овом случају, више не постоји. Ифет Ферагет остао је једини адвокат породице страдалог младића.

Браниоци су данас разговарали са надлежнима у бањалучком Окружном јавном тужилаштву које води истрагу о страдању Давида Драгичевића.

Нестанак Давида Драгичевића пријављен је 18. марта, а његово тијело пронађено је 24. марта на ушћу ријеке Црквена у Врбас, у непосредној близини тврђаве Кастел у Бањалуци.

Окружно јавно тужилаштво Бањалука донијело је 4. јула наредбу о спровођењу истраге против више НН лица због постојања основа сумње да су 18. марта у Бањалуци напала Давида Драгичевића који је бјежао од њих и пао низ стрму обалу ријеке Црквене или су га нападачи гурнули, те је усљед утопљења наступила смрт.

У наредби из Окружног тужилаштва Бањалука наводе да постоје основи сумње да су та лица другог лишила живота, чиме би учинила кривично дјело убиство.

Након идентификације тијела, од 26. марта на бањалучком Тргу Крајине почела су окупљања грађана организована путем Фејсбук групе под називом „Правда за Давида“ која је, како је наведено, формирана с циљем доласка до истине и расвјетљавања случаја смрти Давида Драгичевића.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар