Вијести Странке

Новић: Јавност мора знати ко су `повезани са тероризмом` које нам је Берлин вратио

ЊЕМАЧКА ВРАТИЛА У БиХ ЊЕНА ТРИ ДРЖАВЉАНИНА КАО „ЛИЦА СКЛОНА ТЕРОРИЗМУ“
  • Агенција за истраге и заштиту БиХ сву тројицу саслушала, а потом их пустила на слободу             

ДЕЛЕГАТ у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Средоје Новић изјавио је да не разумије шта се дешава на пољу безбједности у БиХ, када се јавности не саопштава ко су лица склона терористичким активностима.

Новић је, коментаришући депортовање три држављанина БиХ из Њемачке због повезаности са тероризмом, оцијенио да надлежни крију податке о терористима.

„Невјероватно је да се износе подаци за лица која, нажалост, изврше суицид, у било којем мјесту у БиХ, али зато, врло вјешто, поједини министри одговорни за ту област не желе да кажу (ко су лица склона терористичким активностима)“, рекао је Новић Срни.

Он је истакао да то не чине ни надлежне агенције, иако би морале грађане да упозоре, која су то лица склона терористичким активностима и да јавно кажу о коме је ријеч.

Новић је оцијенио да се појединци крију иза демагошких наступа како воде борбу против тероризма, а у дослуху су са терористима.

Према његовим ријечима, тешко је разумјети све оне који данас учествују у власти на нивоу БиХ и који су једноставно приватизовали БиХ као земљу у којој може да ради ко год шта хоће.

БиХ је, према Споразуму о реадмисији са Њемачком, прихватила своја три држављанина који су враћени у БиХ због сумње да су повезани са тероризмом, а надлежни у БиХ још нису саопштили идентитет тих лица.

Њих је Агенција за истраге и заштиту БиХ саслушала, а потом су пуштени на слободу.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар