Вијести Странке

Очекивано: Уједињена Српска подржаће на изборима Додика

СТЕВАНДИЋ: ОН ЈЕ АУТЕНТИЧНИ КАНДИДАТ СРПСКЕ, А ОНАЈ ИЗ СзП ЈЕ АУТЕНТИЧНИ КАНДИДАТ САРАЈЕВА

УЈЕДИЊЕНА Српска ће на предстојећим општим изборима подржати Милорада Додика за српског члана Предсједништва БиХ, рекао је данас у Требињу предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић.

Након сједнице Главног одбора странке, Стевандић је рекао да је Додик аутентични представник Републике Српске кога кандидују аутентични фактори који воде политику из Српске, док је његов противкандидат из Савеза за промјене „аутентични кандидат политичког Сарајева и међународне заједнице“.

„То је та разлика у концепту о коме ми толико причамо и наравно да сматрамо да ће за интересе Републике Српске боље радити неко ко је политички кандидат из Републике Српске од некога ко је кандидат са подршком из међународних центара и федералног дијела БиХ“, рекао је Стевандић.

Говорећи о очекивањима Уједињене Српске на предстојећим изборима, Стевандић је рекао да су она све већа и додао да слиједе велика окупљања у градовима Републике Српске како би испитали расположење народа и томе прилагодили своју политику.

Стевандић је рекао да су на сједници Главног одбора из Изборне јединице три за потпредсједника Уједињене Српске изабрали Милана Петковића, актуелног предсједника Градског одбора ове странке у Бањалуци.

Петковић је рекао да је његовим избором показано да је дато повјерење младим људима који до сада нису били политички активни.

„Ми нисмо преузели никакве привилегије, већ само одговорност. Млади људи у будућности морају да преузимају одговорност за своју будућност и поступке“, рекао је новинарима Петковић.

Потпредсједник Уједињене Српске Мијат Шаровић, који је и предсједник Градског одбора ове партије у Требињу, истакао је да овај одбор, али и цијела Уједињена Српска очекује успјешан резултат на изборима у 2018. години.

Он је истакао да је задовољан бројем чланова у Градском одбору Требиње, али и у другим одборима у Изборној јединици девет, који се сваким даном повећава, а који чине млади и образовани људи.

„Основали смо одборе у свим локалним заједницама у овој изборној јединици, осим у Вишеграду и Новом Горажду, што ће бити завршено у наредних мјесец дана, рекао је Шаровић.

Руководство Уједињене Српске каже да су дефинисали већину листа за Народну Скупштину Републике Српске.

Сједници Главног одбора Уједињене Српске претходила је сједница Градског одбора Требиње.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар