Вијести Странке

ПДП: Измјене Изборног закона БиХ не смију да задиру у Српску – ни политички, ни територијално

СДС У РАЗГОВОРУ СА ЧЛАНОВИМА ВЕНЕЦИЈАНСКЕ КОМИСИЈЕ ТРЕБАЛО ДА ПРЕДСТАВЉА А. ПАНДУРЕВИЋ

ПРЕДСТАВНИК ПДП-а на данашњем састанку са члановима Венецијанске комисије –  Сава Шкрба – изјавио је Срни да је пренио став странке да било какве измјене Изборног закона БиХ не смију да задиру у Републику Српску – ни политички, ни територијално.

„Централна проблематика Изборног закона односи се на Федерацију БиХ и треба се рјешавати искључиво између партнера у том ентитету и не може утицати на Републику Српску“, нагласио је Шкрба.

Он је истакао да је за ПДП посебно значајно да се дефинише комплетно попуњавање Дома народа ФБиХ у коме већ дуго није конституисан клуб Срба.

Како Срна сазнаје, данас је у разговорима са Венецијанском комисијом СДС требало да представља Александра Пандуревић, која се није појавила.

Делегација Венецијанске комисије, савјетодавног тијела Савјета Европе, јутрос је одржала састанак са предсједником Централне изборне комисије БиХ Иреном Хаџиабдић, а након састанка није било изјава.

Јуче је у Делегацији ЕУ у Сарајеву одржан заједнички састанак чланова Венецијанске комисије са представницима политичких странака из Федерације БиХ.

Данас су први пут у разговоре о измјени Изборног закона БиХ укључени и представници српских странака.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар