Вијести Свијет

Пленковић: Напад на Србе у кафићу у Книну за најоштрију је осуду, али то није плод климе у друштву

А ЗА ПАВЕЛИЋЕВУ СЛИКУ У ВИЛИ ЕКС-МИНИСТРА: „ИЗНЕНАДИЛО МЕ ТО...“
  • „То је акт појединаца. Увијек има оних који су девијантни. Не дај Боже да је то правило, то би била јако забрињавајућа околност у Хрватској

ХРВАТСКИ премијер Андреј Пленковић каже да је напад на Србе у кафићу у Книну за најоштрију осуду, али, ипак, оцјењује да је ријеч о чину појединца а не о клими у друштву која подстиче насиље.

Ја не видим такву климу. Ово су индивидуална дјела појединаца која треба санкционисати, рекао је Пленковић.

Оно што радимо ми као Влада је управо обрнуто, смањити поларизацију, смањити искључивост и ићи против оних снага које хоће тензије у друштву, а таквих је доста, додао је он, преноси Н1.хр.

Истиче да треба санкционисати починитеље таквих дјела и да је то најбоља порука и рјешавање проблема.

Увијек има оних који су девијантни. Не дај Боже да је то правило, то би била јако забрињавајућа околност у Хрватској. Зато сам рекао да мањине треба да буду дио парламентарне већине у Хрватској, да остварују своја права. То за већински народ није проблем, него плус. Ако штитимо права мањина, лакше ћемо се залагати за права наших мањина у тим земљама“, рекао је Пленковић.

Коментарисао је и то што је слика Анте Павелића пронађена у вили бившег министра управе, Ловре Кушцевица, оцијенивши да је то лоше.

Изненадило ме то, нисам могао да вјерујем“, рекао је Пленковић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар