Vijesti Svijet

Plenković: Napad na Srbe u kafiću u Kninu za najoštriju je osudu, ali to nije plod klime u društvu

A ZA PAVELIĆEVU SLIKU U VILI EKS-MINISTRA: „IZNENADILO ME TO...“
  • „To je akt pojedinaca. Uvijek ima onih koji su devijantni. Ne daj Bože da je to pravilo, to bi bila jako zabrinjavajuća okolnost u Hrvatskoj

HRVATSKI premijer Andrej Plenković kaže da je napad na Srbe u kafiću u Kninu za najoštriju osudu, ali, ipak, ocjenjuje da je riječ o činu pojedinca a ne o klimi u društvu koja podstiče nasilje.

Ja ne vidim takvu klimu. Ovo su individualna djela pojedinaca koja treba sankcionisati, rekao je Plenković.

Ono što radimo mi kao Vlada je upravo obrnuto, smanjiti polarizaciju, smanjiti isključivost i ići protiv onih snaga koje hoće tenzije u društvu, a takvih je dosta, dodao je on, prenosi N1.hr.

Ističe da treba sankcionisati počinitelje takvih djela i da je to najbolja poruka i rješavanje problema.

Uvijek ima onih koji su devijantni. Ne daj Bože da je to pravilo, to bi bila jako zabrinjavajuća okolnost u Hrvatskoj. Zato sam rekao da manjine treba da budu dio parlamentarne većine u Hrvatskoj, da ostvaruju svoja prava. To za većinski narod nije problem, nego plus. Ako štitimo prava manjina, lakše ćemo se zalagati za prava naših manjina u tim zemljama“, rekao je Plenković.

Komentarisao je i to što je slika Ante Pavelića pronađena u vili bivšeg ministra uprave, Lovre Kušcevica, ocijenivši da je to loše.

Iznenadilo me to, nisam mogao da vjerujem“, rekao je Plenković.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar