Вијести

По Сребреници плакати „Геноцида није било“, ускоро и у Братунцу и Милићима

НА ЊИМА ЈЕ И ПОРУКА ГЕНЕРАЛУ МЛАДИЋУ „БОГ ТЕ ПОЖИВИО И ЗДРАВ НАМ БИО“

АКТИВИСТИ Удружења грађана Источна алтернатива данас су на неколико огласних мјеста у Сребреници излијепили плакате са ликом генерала Ратка Младића и натписом „Геноцида није било“ и „Бог те поживио и здрав нам био“.

Предсједник удружења Војин Павловић рекао је Срни да на овај начин желе да скрену пажњу јавности да у Сребреници није почињен геноцид, те најавио да ће плакате лијепити и у Братунци и Милићима.

„Чак и британски документи потврђују да није било геноцида и то показује да су у Хагу и Суду БиХ доношене политичке пресуде оптуженим Србима и да треба покренути процес ревизије свих тих пресуда, као и квалификације сребреничке несреће“, додао је Павловић.

Он је додао да су почели борбу за ревизију хашких пресуда и укидања квалификације геноцида, те да је лијепљење плаката први корак.

„Прво ћемо упозорити лијепљењем плаката, а затим ћемо предузимати и друге активности и облике борбе за доказивање праве истине о Сребреници и догађајима од 1992. до 1995. године“, истакао је Павловић.

Он је додао да је срамота свјетске јавности, правосуђа и међународних организација да толики број Срба издржава дугогодишње казне због нечега што се није десило и што доказују чак и британска документа са којих је недавно скинута ознака тајности.

Павловић је напоменуо да је ово и вид подршке бившем команданту Војске Републике Српске Ратку Младићу поводом божићних празника и Дана Републике Српске.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар