Вијести

Поред куће Дарка Илића у Кочићеву експлодирала бомба

КУЋА НАЧЕЛНИИКА УПРАВЕ ЗА ОРГАНИЗОВАНИ И ТЕШКИ КРИМИНАЛИТЕТ ЈЕ ПОД ВИДЕО-НАДЗОРОМ

ЗАСАД непознати нападач бацио је бомбу, највјероватније „кашикару“, на неколико метара од куће Дарка Илића, начелника Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС, а која се налази у Кочићеву, општина Градишка.

Бомба је експлодирала под окриљем ноћи између понедјељка и уторка, недалеко од спољне стране бетонске ограде, а повријеђених није било.

Детаљи овог напада нису познати, али „Независне“ од мјештана сазнају да је десетине полицајаца данас сатима обављало увиђај.

„Пронашли су зелену кашику бомбе. Штета није велика, али је на огради видљива гареж од експлозије. По ономе што се може закључити, експлозија се догодила изван дворишта куће, односно на неколико метара од ограде“, причају мјештани.

Како додају, од јутра је поред куће Илића било паркирано неколико полицијских возила, тако да су по томе схватили да се нешто десило.

„Видио сам крим-техничаре како узимају трагове. Не знам да ли је ту све вријеме био Илић, али знам да му је супруга и сада ту“, рекао нам је мјештанин Кочићева данас око 16 часова.

Како је додао, нападнути објекат има видео-надзор па није искључено да ће снимци с камера помоћи Илићевим колегама да случај расвијетле.

Из МУП-а РС су потврдили да је у том мјесту, у току ноћи, дошло до активирања експлозивне направе у близини куће Дарка Илића те да је у току утврђивање околности на који начин се десила експлозија.

Илић нам је у кратком телефонском разговору рекао да има обавеза и да не може разговарати.

Илић је од 2016. на челу Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС. У МУП-у РС ради од 1997, гдје је обављао различите послове на руководећим позицијама Криминалистичке полиције.

Од 2006. године до 31. јуна 2016. године био је шеф Одјељења за истраге и безбједност Специјалног тужилаштва РС.

https://www.nezavisne.com/novosti/hronika/Kasikarom-na-kucu-Darka-Ilica/482170

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар