Вијести Свијет

Поручио „четницима“: Неретва и Сутјеска, ‘Бљесак’ и ‘Олуја’ ће вам бити обданиште шта вас овдје чека

СРБИН ИЗ ОКОЛИНЕ ЗВОРНИКА СТЕВО МАШАНОВИЋ ПОСТАО МОНТЕНЕГРО-ШОВИНИСТА И „ЂАКОН ЦПЦ“
  • Годинама био професионално војно лице – подофицир по уговору у Војсци Југославије, односно Војсци Црне Горе гдје је добио отказ, послије чега је постао истакнути локални активиста Социјалдемократа Ивана Брајовића, предсједника Скупштине Црне Горе

ПРОТИВ лажног ђакона удружења грађана које се лажно представља као „Црногорска православна црква“ – Стеве Машановића из Тивта поднијета је кривична пријава због сумње да је на друштвеној мрежи поставио објаву увредљиве садржине са говором мржње и нетрпељивости на основу националне припадности, те да је позивао на насиље.

У саопштењу Управе полиције Црне Горе се наводи да се сумња да је С. М. (45) из Тивта, ђакон канонски непризнате Црногорске православне цркве, поставио коментар на „једној друштвеној мрежи“:

Нећете четници, Божију вам вјеру дајем, ни милиметар. Неретва и Сутјеска, ‘Бљесак’ и ‘Олуја’ ће вам бити обданиште што вас овдје чека. Мантије ми моје. Мултиетничка, никад мултичетничка. Таман ме браде и мантије коштало. Е вива Монтенегро, е вива Црна Горо, мајко“, написао је Машановић уз постављен линк пјесме „Светиња“ хрватског пјевача и десничара Мирослава Шкоре.

Нешто касније, Машановић је обрисао ову поруку, али су се њени скриншотови проширили друштвеним мрежама.

Машановић је поријеклом из околине Зворника, а у Тивту живи од дјетињства.

Медији су објавили да је дуго година био професионално војно лице – подофицир по уговору у Војсци Југославије, односно Војсци Црне Горе гдје је добио отказ, послије чега је постао истакнути локални активиста Социјалдемократа Ивана Брајовића, предсједника Скупштине Црне Горе.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар