Вијести Федерација/БиХ

Предсједништво БиХ усвојило буџет за финансирање институција БиХ за ову годину

СЈЕДНИЦА БИЛА ТЕЛЕФОНСКА – ДОДИК ПРЕДЛАГАО ДА СЕ ПРВО ФОРМИРА САВЈЕТ МИНИСТАРА

МИЛОРАД Додик, српски члан Предсједништва БиХ, рекао је за „Независне“ да је буџет усвојен данас на телефонској сједници Предсједништва, те потврдио да није прихваћен његов приједлог да се прво формира Савјет министара БиХ па да се онда иде са буџетом.

„Ја сам предложио, моје колеге се нису сложиле с тим приједлогом“, казао је Додик.

Предсједништво БиХ је данас на телефонској сједници усвојило буџет за финансирање институција БиХ за ову годину и међународних обавеза БиХ. Тај документ сада ће бити упућен у парламентарну процедуру. Међутим, с обзиром да Парламент БиХ не функционише због блокаде Савјета министара БиХ, вјероватно ће овај документ само стајати у Парламенту.

Укупни приходи и финансирање институција БиХ у 2019. години износе 966.000.000 КМ , што је за 16.000.000 КМ више него 2018. године, а сервисирање спољног дуга Босне и Херцеговине износи 825.760.678 КМ и мање је за 178.301.651 КМ у односу на претходну годину

Иначе, Савјет министара у техничком мандату усвојио је 23. јула одлуку о привременом финансирању институција БиХ и међународних обавеза БиХ за период јули-септембар.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар