Vijesti

Pres služba Kusturice: Kod Emira u Rumuniji nije nađeno oružje već poluprazna kutija sa 22 metka

REDITELJ IMA DOZVOLU ZA PIŠTOLJ, A METKE JE ZABORAVIO U TORBI PRED PUT ZA BUKUREŠT

PRES služba reditelja Emira Kusturice saopštila je da je on na aerodromu u Rumuniji zaustavljen jer je kod sebe imao 22 metka koje je zaboravio da izvadi iz ručne torbe koju je ponio sa Mokre gore.

To saopštenje izdato je povodom objave na beogradskom portalu Telegraf da je Kusturica prije četiri godine uhapšen „sa arsenalom oružja“, što je služba Kusturice ocijenila ili kao nedovoljno poznavanje rumunskog jezika, ili „zluradu prirodu urednika“ tog portala.

„Tačno je da je Kusturica, inače pasionirani strijelac sa uredno izdatom dozvolom za nošenje pištolja, zaboravio da pri polasku sa Mokre Gore izvadi iz ručne torbe kutiju sa 22 metka kalibra 9 mm, a ne 25 šaržera“, piše u saopštenju.

Dodaje se da je napravljen zapisnik o pronađenom oružju, a da mu je poslije toga dozvoljen odlazak iz te zemlje.

„Dvije godine nakon toga Kusturica je ponovo je gostovao u Rumuniji, a na stvar sa polupraznom kutijom sa mecima je stavljena tačka. Tako je, kada je zakon u pitanju, sve otišlo u zaborav iz kojeg je ovaj nesporazum i nastao“, zaključuje se u saopštenju.

Portal Telegraf objavio je juče vijest kako je kod Kusturice prije četiri godine pronađeno oružje kada je privatnim avionom putovao iz Tivta u Bukurešt, a da su to rumunske vlasti čuvale kao najstrožu tajnu.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar