Вијести РС и матица

Пуковник Дејан Луковић постављен за команданта Жандармерије Србије

ДОСАД БИО НА ЧЕЛУ ЊЕНОГ КРАЉЕВАЧКОГ ОДРЕДА И СМАТРА СЕ ИЗУЗЕТНИМ ПРОФЕСИОНАЛЦЕМ

ЗА НОВОГ команданта Жандармерије Србије именован је пуковник Дејан Луковић. Он је до сада био командант краљевачког одреда Жандармерије.

Луковић се сматра изузетним професионалцем који ужива углед међу припадницима ове јединице.

Осим успјешно обављених задатака у Копненој зони безбједности, Луковић је познат и као командант одреда чији су припадници годинама одвајали одређени проценат од своје плате како би купили стан породици настрадалог жандарма Стевана Синђелића.

Синђелић је убијен 28. августа 2014. године на дужности надомак села Орловац, недалеко од административне границе са Косметом, а припадници краљевачког одреда Жандармерије су три године касније Стевановој породици купили и поклонили стан од 73 квадрата у Врњачкој Бањи.

Краљевачки одред Жандармерије прикупио је око четири милиона динара, односно око 80 одсто вриједности стана, док су остатак обезбиједиле колеге из других одреда и команде Жандармерије.

Припадници краљевачког одреда Жандармерије посљедњих десетак година редовни су учесници акција добровољног давалаштва крви и сваке године дају најмање 500 јединица крви.

Досадашњи командант Горан Драговић убудуће ће бити полицијски официр за везу у амбасади Србије у Сарајеву.

http://www.politika.rs/scc/clanak/408552/Dejan-Lukovic-novi-komandant-Zandarmerije

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар