Вијести

Радојичић: Бореновић подмеће – управа Бањалуке нема никакве везе са изборима

ЛИДЕР ПДП ТВРДИО ДА СЕ ФАЛСИФИКУЈУ НЕКИ ЗАПИСНИЦИ И ДА ТИМЕ РУКОВОДИ ГРАДОНАЧЕЛНИК

БАЊАЛУЧКИ градоначелник Игор Радојичић рекао је данас да нису тачне тврдње предсједника ПДП-а Бранислава Бореновића о наводном фалсификовању записника са бирачких мјеста у Бањалуци, наводећи да ни он, ни Градска управа немају никакве надлежности за спровођење изборног процеса.

„Предсједнику ПДП-а би требало да буде јасно да градоначелник било којег града у БиХ, па тако и Бањалуке, нема ништа са спровођењем изборног процеса, будући да је та област, у складу са Изборним законом, у потпуности у надлежности градских и Централне изборне комисије БиХ (ЦИК)“, навео је Радојичић у писаној изјави, реагујући на Бореновићеве тврдње о фалсификовању записника.

Радојичић је позвао Бореновића да, уколико располаже било каквим информацијама о наводном фалсификовању, та сазнања пријави надлежном тужилаштву и ЦИК-у, а не да излази у медије „са бруталним неистинама којим невјешто покушава довести у питање легитимитет изборног процеса“.

„Једина додирна веза Градске управе и Градске изборне комисије јесте у томе што они током сваког изборног процеса користе просторије Градске управе, што је, уосталом, случај и у готово свим другим локалним заједницама“, навео је Радојичић.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је на данашњој конференцији за новинаре Савеза за побједу да се у Бањалуци преписују „неки записници и пишу нови“ и фалсификују они са гласања, те да тиме „руководи кључни човјек Бањалуке“.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар