Вијести

Радојичић: Организатори скупа „Правда за Давида“ мораће да Бањалуци плате милионе КМ одштете

„НАНЕСЕНА ЈЕ И НЕМЈЕРЉИВА НЕМАТЕРИЈАЛНА ШТЕТА ГРАДУ БАЊАЛУЦИ“
  • Градоначелник Бањалуке Игор РАДОЈИЧИЋ: „Као организатори се пред званичним органима нису пријавили челни људи покрета `Правда за Давида`, посланици, одборници или предсједници партија, већ пар младих Бањалучана који ће се сада са својим породицама и под огромном материјалном одговорношћу наћи пред судовима. Нека питају оне који су их гурнули на прву линију због чега ће сада имати те потешкоће“

ГРАДОНАЧЕЛНИК Бањалуке Игор Радојичић изјавио је данас да ће Град, вјероватно, ући у судске спорове против организатора скупа „Правда за Давида“, који су 30. децембра спријечили да се одрже новогодишњи концерти у Бањалуци, јер је тиме причињена знатна материјална штета.

Оно што се, каже, дешавало 30. децембра, спријечило је одржавање новогодишњих концерата у граду и свих других свечаности на отвореном.

Градске власти су, додаје, примиле бројне жалбе угоститеља, власника хотела и хостела, јер је дошло до отказивања посјета Бањалуци.

„И ту је начињена милионска штета. У овом моменту ми се чини да ће се организатори скупова од 30. децембра наћи под тужбама од неколико милиона марака“, тврди градоначелник.

Као организатори се пред званичним органима нису пријавили челни људи покрета „Правда за Давида“, посланици, одборници или предсједници партије, већ пар младих Бањалучана, који ће се сада, како каже, са својим породицама и под огромном материјалном одговорношћу наћи пред судовима.

„Нека питају оне који су их гурнули на прву линију због чега ће сада имати те потешкоће“, додао је Радојичић.

Упозорио је и да ће бити тешко вратити повјерење у Бањалуку на туристичком тржишту.

„Нанесена је немјерљива нематеријална штета граду Бањалуци, јер ће за повратак репутације и гостију требати неколико година. То ће осјетити породице и запослени у секторима који зависе од гостију, као што су трговина, угоститељство, хотелијерство и услуге, који ће сигурно мјесецима, а можда и годинама, имати проблем како нахранити своје породице“, нагласио је градоначелник Бањалуке.

Сви концерти који су били планирани за прославу Нове године у Бањалуци су отказани, а 30. децембра требало је да наступи Харис Џиновић, Жељко Самарџић у новогодишој ноћи, док је 1. јануара Бањалучане и све госте највећег града РС-а требало да забавља Жељко Јоксимовић.

По потписаним уговорима сви извођачи, који су требали да наступе током три дана прославе новогодишњих празника, су плаћени, а биће, каже, разговарано о могућностима да буду ангажовани у неком другом термину.

Радојичић је у изјави новинарима указао да је комплетан план „Бањалучке зиме“ сада „разваљен“, нема новогодишњих концерата, на Тргу Крајине није традиционални „Зимзоград“, а од безбједносних околности зависиће оквирни програм православне нове године.

(Анадолија)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар