Вијести Одабрано

Радованова кћерка: Пресуда је резултат полтичког притиска и нема везе с правом и доказима

„НАДАМ СЕ ДА ЋЕ ИСТИНА КАД-ТАД УГЛЕДАТИ СВИЈЕТЛОСТ ДАНА“

СОЊА Караџић-Јовичевић, потпредсједница Народне скупштине РС и кћерка Радована Караџића огласила се поводом пресуде за њеног оца који осуђен на доживотну казну затвора.

Она је рекла да је за њеног оца и 20 година доживотна робија.

„Таква пресуда је очигледно резултат полтичког притиска и нема никакве везе с правом, правдом, чињеницама и доказима и оним што је у жалбеном процесу радио тим одбране“, изјавила је она за РТРС.

Као успјех тима Караџићеве одбране навела је то што није пресуђен геноцид у седам општина у РС.

„Надам се да ће кад-тад истина угледати свјетло дана и да ће ови народи, када дођу до истине у БиХ, коначно моћи да се помире и живе нормално. До тада, мислим да ће то бити све теже и теже“, навела је Соња Караџић-Јовичевић.

Лука Караџић: Поносни на Радована јер је српском народу направио државу

ПОВОДОМ пресуде Жалбеног вијећа Механизма у Хагу којом је бившем предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу изречена доживотна казна затвора његов брат Лука Караџић каже да је затечен одлуком и додао да не признаје тај суд.

„Видите о каквом суду се ради, десило се нешто што је мимо икакве правде и права. Али, то говори о том суду, ми тај суд не признајемо, он је нелегалан, нелегитиман“, каже Лука Караџић за Висеград24.

Он је додао да је његов брат у рукама оних код којих је била „његова глава и његова сабља“, тако да су могли да раде шта хоће.

„За Радована је и 20 година доживотна, он има 74 године. Остајемо поносни на њега. Он је урадио нешто за српски народ, што нико није. Направио је државу, признао то неко или не“, истиче Лука.

Лука Караџић је рекао да ће посетити брата чим му здравље буде то дозволило.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар