Вијести Федерација/БиХ

Република Српска ће наредне године отворити представништво у Словенији

ДОДИК СЕ У ЉУБЉАНИ САСТАО СА ПРЕДСТАВНИЦИМА СРПСКИХ УДРУЖЕЊА
  • Српски члан Предсједништва БиХ им рекао: „Веома је значајно да се оснивају удружења Срба, као што је ово у Љубљани. Задовољство је видјети српску заједницу да ради на очувању српског идентитета, српског језика, писма… Без обзира гдје живите, никада не треба заборавити своје поријекло и своје корјене

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик најавио је да ће Република Српска наредне године отворити представништво Републике Српске у Словенији.

Додик се вечерас у Љубљани састао са представницима Срба у Словенији и том приликом нагласио да је веома важно да се организују српска удружења гдје год живи српска дијаспора.

„Веома је значајно да се оснивају удружења Срба, као што је ово у Љубљани. Задовољство је видјети српску заједницу да ради на очувању српског идентитета, српског језика, писма… Без обзира гдје живите, никада не треба заборавити своје поријекло и своје корјене“, нагласио је Додик.

Он је рекао да треба градити и храмове, јер је црква један од најзначајнијих елемената српског националног идентитета и има веома важну улогу у животу Срба.

„Треба да се окупљамо у црквама, да обиљежавамо своје празнике и очувамо свој идентитет. Црква је увијек уз нас и ми морамо бити уз цркву“, истакао је Додик, додавши да никада не треба заборавити своје духовне, културне и националне вриједности.

Представници Срба у Словенији рекли су да су задовољни својим положајем у Словенији те да, између осталог, раде на увођењу српског језика као допунске наставе у основним школама.

Они су захвалили српском члану Предсjедништва БиХ на посјети и изразили задовољство најавом да ће сљедеће године бити отворено представништво Српске у Љубљани.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар