Вијести Свијет

Руски амбасадор у Aтини: Нема сврхе да Лавров сада долази у посјету Грчкоj

МОСКВА ТЕК ТРЕБА ДА ОДГОВОРИ НА ПРОТЈЕРИВАЊЕ ДВОЈИЦЕ СВОЈИХ ДИПЛОМАТА

Андреј Маслов

НЕМА сврхе да Сергеј Лавров долази у посјету Грчкој с обзиром на тренутне околности, изјавио је данас руски амбасадор у Атини Андреј Маслов.

„Мислим да у тренутној ситуацији нема поенте, макар када је у питању ранији договор, пошто је посјета требало да се догоди у септембру. Прерано је говорити о томе док се ситуација не разријеши”, истакао је Маслов.

Према његовим ријечима, Лавров је добио позив да посјети Грчку, али „га још није прихватио, тако да је тешко предвидјети даља дешавања”.

Грчки дневник „Катимерини” 11. јула је цитирајући дипломатске изворе, извјестио да је Атина одлучила да протјера двоје руских дипломата и да забрани улаз у државу за још двоје.

Према писању тог листа, Атина је оптужила те дипломате да се мјешају у питања унутрашње политике и подривају националну безбједност Грчке.

Ипак, како се подсјећа, исти извори су навели да је Грчка и даље вољна да одржи добре односе са Русијом, да подстиче пријатељство између народа те двије државе као и сарадњу двије владе.

Портпарол грчке владе Димитрис Цанакопулос касније је потврдио протјеривање руских дипломата.

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова је потом одговорила да тај потез неће утицати позитивно на билатералне односе двију држава и да слиједи адекватан одговор.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар