Вијести

Са бањалучког аеродрома полетио први авион за Атину

НАРЕДНИ ЈЕ ПЛАНИРАН ЗА 30. ЈУНИ, А БИЋЕ ИХ ЈОШ ОСАМ И СВИ СУ ВЕЋ САДА ПОПУЊЕНИ

СА бањалучког аеродрома данас је први пут полетио авион у Атину.

Први лет је комплетно распродат, као и сљедећи који је планиран за 30. јуни. Ово је важно за становнике Бањалуке али и Републике Српске јер на овај начин могу да одлазе на нове дестинације.

– Срећни смо наравно што је заинтересованост туриста велика, што су одлучили да лете преко Аеродрома Бањалука – рекао је Милан Рачић директор предузећа Аеродроми Републике Српске.

Замјеник градоначелника Бањалуке Срђан Амиџић каже да је важно да грађани имају прилику да путују, али и да на овај начин Бањалука привуче још већи број туриста.

– Град Бањалука поред тога што је главни град жели да постане и регионални центар а такву позицију не може да добије без аеродрома. Обавеза града, као и Владе Републике Српске, јесте да Аеродром функционише – сматра Амиџић.

Летови за Грчку успостављани су на основу позитивних искустава, али и интересовања путника који су у претходном периоду летјели за Турску.

– Ове године поред летова за Турску, организовали смо и летове за Атину, девет летова за Грчку који су прилично попуњени, а данас је први – истакао је Ведран Јокић, представник агенције Контики травел.

Кроз бањалучки аеродром у првих пет мјесеци прошло је готово 52.000 путника. Најбољи резултати остварени су у мају када је било нешто мање од 3 хиљада путника.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар