Vijesti

Sad u Sarajevu reanimiraju proteste povodom smrti Davida Dragičevića i Dženana Memića

OKUPILO IH SE NEKOLIKO STOTINA - MOŽDA SE RADI O POKUŠAJU DA SE „PRAVDA ZA DAVIDA" VRATI U BANJALUKU
  • Suzana Radanović, majka Davida Dragičevića, kazala da ona u Banjaluci tobože više ne smije javno „ni izgovoriti ime svoga djeteta“

NEKOLIKO stotina građana Sarajeva i Banjaluke okupilo se danas na trgu ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu na protestu kojim traže pravdu za tragično stradale mladiće Davida Dragičevića i Dženana Memića.

Muriz Memić, otac Dženana Memića, još jednom je rekao da on i advokat Ifet Feraget znaju ime osobe koja je, kako tvrdi, ubila njegovog sina. Rekao je da je predao svoje dokaze Tužilaštvu i da od njih traži da sprovedu zakon. Poručio je kako mu je dosta agonije koja traje više od tri godine te da će uzeti pravdu u svoje ruke.

Dženanova sestra Arijana rekla je da borba koju vodi nije samo njena niti samo njene porodice, nego da je to borba za sve nevino ubijene.

„Ovo nije slučaj Memić kako možete čuti i pročitati, ovo je tragedija ove zemlje i mrlja vladajuće strukture“, istakla je Arijana Memić.

Suzana Radanović, majka Davida Dragičevića, kazala je da ona u Banjaluci više ne smije javno izgovoriti ime svoga djeteta, kao što se ne smiju ni okupljati jer ih prepoznaju kao simpatizere „Pravde za Davida“ koji su kao takvi „opasni po grad, narod i državu“.

„Moje dijete je ubio MUP Republike Srpske i zato pokušavaju „Pravdu za Davida“ stjerati u ćošak ali to im neće uspjeti“, potcrtala je Radanović.

Advokat Feraget, koji zastupa porodice Dragičević i Memić, poručio je da „ovo nije samo borba za istinu o Dženanu i Davidu već i borba za vladavinu prava jer bez nje nećete se izboriti za bilo čiju pravdu“.

Okupljenima se obratio i Amir Agić, otac Selme Agić koja je poginula u saobraćajnoj nesreći zajedno s Editom Malkoč, kazavši kako je tu da pruži podršku svim ljudima kojima se desila ista ili slična tragedija.

„Mi se više ne borimo za našu djecu već za djecu koja rastu i koja treba da se rode, za djecu koja žive na našim prostorima i trebaju živjeti ovdje, a ne da odlaze“ – kazao je Agić.

(Fena)

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar