Vijesti Stranke

Šarović: Ne možemo zajedno sa onima koji bi da budu u koaliciji sa SNSD

„NE MOŽE BITI NI PROJEKTNE KOALICIJE NI MANDATA NA POLA“

MIRKO Šarović, predsjednik SDS, izjavio je da će na današnjoj sjednici Predsjedništva ove stranke biti riječi o koaliciji u Bijeljini o čemu će biti doneseni odgovarajući zaključci i ponovio da nema koalicije sa SNSD-om.

– Moj stav je poznat: nema koalicije sa Miloradom Dodikom, niti projektne koalicije i mandata na pola. Taj stav ću još jednom ponoviti i na sjednici Predsjedništva i ko se ovoga ne bude pridržavao to će značiti da ne možemo biti zajedno – rekao je Šarović novinarima uoči sjednice Predsjedništva SDS-a u Banjaluci.

On je istakao da će o svim pitanjima biti zauzet stav koji je u interesu SDS i podsjetio da o isključenju iz stranke može odlučivati predsjednik stranke, Predsjedništvo i Glavni odbor.

Potpredsjednik SDS Mićo Mićić nije dao izjavu novinarima.

U Banjaluci je počela sjednica Predsjedništva SDS-a nakon koje će biti objavljeno saopštenje.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je 28. februara da je postignut sporazum sa Mićićem, aktuelnim gradonačelnikom Bijeljine.

Dodik je na konferenciji za medije, nakon sjednice proširenog Izvršnog komiteta stranke, pokazao koalicioni sporazum za koji kaže da je potpisao Mićić, a prema kojem će Mićić biti kandidat za gradonačelnika Bijeljine ispred koalicije koju će podržati i SNSD.

Mićić je juče izjavio da nikada neće napustiti SDS, te da prijedlog sporazuma sa SNSD nije politički, već ekonomski. On je poručio da svi koji su protiv tog sporazuma ne vole svoj grad i Semberiju.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar