Вијести Федерација/БиХ

Савјет министара БиХ одобрио по један лет са бањалучког и тузланског аеродрома

СА ПРВОГ ЋЕ АВИОН ПОЛТЈЕТИ ЗА ЈЕРМЕНИЈУ, А СА ДРУГОГ ЗА БЕЛГИЈУ

САВЈЕТ министара БиХ је, на приједлог Министарства безбједности, донио Одлуку о одобравању привременог отварања међународног граничног прелаза у ваздушном саобраћају за промет путника – Аеродром Тузла, ради одласка држављана Босне и Херцеговине на рад у Краљевину Белгију.

Измјена се односи на датум одласка бх. држављана у Белгију који је овом одлуком планиран за четвртак, 14. маја, међународним авионским летом на релацији Тузла – Остенд – Бриж. Нови термин лета је утврђен јер одлазак у раније одобреном термину 9. маја није реализован.

За спровођење ове одлуке задужени су Гранична полиција БиХ, надлежне ентитетске епидемиолошке и здравствене службе и ЈП Међународни аеродром Тузла.

Савјет министара БиХ је, на приједлог Минстарства безбједности, донио Одлуку о одобравању привременог отварања међународног граничног прелаза у ваздушном саобраћају за промет путника – Аеродром Бањалука, ради одласка држављана Босне и Херцеговине на рад у Јерменију.

Одлазак ће бити организован у петак, 15. маја, међународним авионским летом на релацији Бањалука – Јерменија. Листа путника ће бити достављена надлежним органима БиХ прије полијетања авиона.

„До полијетања авиона са међународног аеродрома у Бањалуци, путници су обавезни придржавати се и поштовати сва упутства и наредбе надлежних органа Босне и Херцеговине односно, граничних, епидемиолошких и здравствених служби“, саопштено је из Савјета министара БиХ.

За реализацију ове одлуке задужени су Гранична полиција БиХ, надлежне ентитетске епидемиолошке и здравствене службе и Аеродроми Републике Српске а.д. Бањалука.

Савјет министара БиХ је, на приједлог Министарства безбједности, донио i Одлуку о давању посебне дозволе за улазак и боравак држављана Републике Аустрије у Босни и Херцеговини.

Одлука се односи на троје држављана Аустрије којима се даје посебна дозвола за улазак и боравак у Босни и Херцеговини у трајању од седам дана од дана уласка у БиХ, ради сахране преминулог Милана Ђурђевића у мјесту Градишка (село Драгељи).

Посебне дозволе издају се Мирку Ђурђевићу, Веселини Ђурђевић и Далибору Ђурђевићу, брату, супрузи и сину преминулог Милана Ђурђевића. Они ће у Босну и Херцеговину ући на Међународном граничном прелазу Градишка, а приликом уласка и током боравка у БиХ обавезни су придржавати се и поштовати сва упутства и наредбе надлежних органа БиХ, односно епидемиолошких и здравствених служби.

За реализацију ове одлуке задужени су Министарство спољних послова БиХ, Министарство безбједности БиХ, Гранична полиција БиХ и Служба за послове са странцима, у сарадњи са Републичком управом цивилне заштите Републике Српске.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар