Вијести Федерација/БиХ

Савјет министара скинуо са дневног реда Приједлог годишњег националног програма

СЈЕДНИЦА КОМИСИЈЕ ЗА НАТО ИНТЕГРАЦИОНИ ПРОЦЕС 20. ДЕЦЕМБРА НИЈЕ ОДРЖАНА ЈЕР НИЈЕ БИЛО КВОРУМА

САВЈЕТ министара скинуо је са дневног реда данашње сједнице приједлог годишњег националног програма БиХ 2018-2019. године, а чији је предлагач Комисија за НАТО интеграциони процес БиХ, сазнају „Независне“.

Министар безбједности у Савјету министара Драган Мектић оцијенио је јуче за Срну да би Приједлог годишњег националног програма БиХ 2018-2019. године, чији је предлагач Комисија за НАТО интеграциони процес БиХ, требало да буде враћен овој комисији на усаглашавање.

Овај приједлог скинут је и са дневног реда сједнице Савјета министара одржане 27. децембра.

Мектић је тада изјавио да су, приликом утврђивања дневног реда сједнице, министар иностраних послова у Савјету министара Игор Црнадак и он били за то да се о овој тачки не расправља.

Он је као разлог за то навео да нису испуњени формалноправни услови да се ова тачка уопште нађе на дневном реду будући да Комисија за НАТО интеграциони процес БиХ није завршила свој посао.

Сједница Комисије за НАТО интеграциони процес БиХ, заказана за 20. децембар, није одржана због недостатака кворума, након што су на састанку званичника Републике Српске код предсједника Жељке Цвијановић српски чланови Комисије позвани да не учествују у њеном раду.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар