Вијести

СИПА већ седам дана ћути о пријетњи смрћу Милораду Додику

ПОЈАВИЛА СЕ НА ПОРТАЛУ БН ТЕЛЕВИЗИЈЕ СА ПОТПИСОМ „РОМАНИЈА“
  • Тек кад је на њега скренута пажња, текст – „Додика једино метак може скинути с чела РС и напаћеног народа. Молим бога да се неко нађе и да га упуца да читав народ ослободи окова и ланаца“ – био уклоњен

У КОЈОЈ фази је истрага о пријетњама смрћу српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику које су 23. јула упућене на порталу БН телевизије још није познато, с обзиром на то да у Агенцији за истраге и заштиту (Сипа) већ седам дана не одговарају на ово питање.

Одговора из Сипе још нема упркос свакодневним телефонским позивима Срне од петка, 26. јула, као и питању које је у писаној форми прослијеђено у сриједу, 31. јула, те данас.

Док из Сипе данима нема чак ни основне информације о истрази, полиција Србије је за само 24 часа открила Шапчанку која је преко Твитера пријетила предсједнику Србије Александру Вучићу, те јој одредила једномјесечни притвор.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске предузело је мјере и радње након што су 23. јула на порталу БН телевизије објављени коментари у којима је Додику пријећено смрћу, те о томе обавијестило и Сипу у чијој је директној надлежности овај случај.

На поменутом порталу испод једног текста постављен је пријетећи коментар који су администратори касније уклонили.

Међу њима је био и коментар аутора под псеудонимом „Романија“ сљедећег садржаја: „Вукане капу ти скидам. Да ти бог подари здравље и дуг живот. Мало је тако поштених људи. А Додика једино метак може скинути с чела РС и напаћеног народа. Молим бога да се неко нађе и да га упуца да читав народ ослободи окова и ланаца. Нема друге, изгледа“.

Тек након што су објављени текстови о упућеним пријетњама Додику – овај коментар је избрисан са портала БН телевизије, али је настављена истрага како би било утврђено ко је аутор коментара.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар