Вијести РС и матица

Шиптарска Приштина се спрема за „демаркацију границе са Србијом“

КОМИСИЈА ХАРАДИНАЈЕВЕ ВЛАДЕ ВЕЋ КРЕНУЛА СА ПРИКУПЉАЊЕМ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ

ЧЛАНОВИ комисије шиптарске косовске владе за демаркацију границе, прикупљањем документације, почели су припреме за обиљежавање линије са централном Србијом, изјавио је предсједник те комисије Шпејтим Булићи и додао да „не види препреку за обиљежавање граничне линије”, пренео је РТС позивајући се на приштинске медије.

„Припреме у комисији, прикупљањем фактографске документације и израдом стратегије, почеле су на захтјев премијера Рамуша Харадинаја. У овој ситуацији постоје одређене промјене граничних линија које су се десиле у одређеним периодима. Али све ове промене, које су се дешавале на граничној линији, покривене су документацијом и политичким одлукама из одређених временских периода”, рекао је Булићи.

Како се наводи, може да се очекује да на сљедећем састанку косовског предсједника Хашима Тачија и предсједника Србије Александра Вучића у Бриселу, буде размотрено и питање граничне корекције.

Приштински аналитичари указују да ниједна институција нема право да одлучује о територији, савезима, миру, спољњем дугу, изузев косовске скупштине.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар