Vijesti Svijet

Sirijska armija ušla u Han Šejhun – važan grad na jugu provincije Idlib

PO NAREDBI IZ DAMASKA – ODMAH NASTAVILA NAPREDOVANJE PREMA PUTU HAMA-ALEP
  • Iran optužio Sjedinjene Države da žele da razbiju Siriju kao državu i da radi toga pokušavaju da severoistočno od reke Eufrat svojim vazalima Kurdima i Arapima naprave „polunezavisnu teritoriju“

SIRIJSKA armija uspela je da prodre u Han Šejhun, važan grad na jugu provincije Idlib koja je pod kontrolom Al Kaide (Džebhat an-Nusra) i njenih saveznika.

Ulasku u grad sa istoka i zapada prethodile su žestoke borbe.

Kako se i očekivalo, vladine snage su dobile naredbu iz Damaska da nastave napredovanje prema strateški važnoj saobraćajnici Hama-Alep.

Han-Šejhun je pao nešto lakše nego što se procenjivalo i zato što je sirijska armija prethodno likvidirala jako uporište terorista u Hubajtu koji mnogi nazivaju „vratima Idliba“.

Naredni dani će pokazati da li će sirijska armijanastaviti ofanzivu dublje u provinciju Idlib, sa ambicijom da je – kako je najavljivano proteklih dana – „ispreseca na nekoliko enklava“.

Iran je optužio Sjedinjene Države da žele da razbiju Siriju kao državu i da radi toga pokušavaju da severoistočno od reke Eufrat svojim vazalima Kurdima i Arapima naprave „polunezavisnu teritoriju“.

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/sirijska-armija-usla-u-han-sejhun-vazan-grad-na-jugu-provincije-idlib

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar