Vijesti

SNP Izbor je naš: U Srpskoj da se o NATO odlučuje samo na obavezujućem referendumu

BANJALUČKI POKRET ĆE PREDLOŽITI ZAKON KOJI ĆE NA TO OBAVEZATI SVE POLITIČKE FAKTORE U RS

Dane Čanković

  • Dane ČANKOVIĆ: Iniciraćemo da krivično odgovara svako od srpskih predstavnika koji svojim potpisom ili na drugi način omogući slanje Godišnjeg nacionalnog plana /ANP/ u Brisel ili pristane na ulazak u NATO, a da se takva odluka smatra ništavnom

PREDSJEDNIK Srpskog narodnog pokreta (SNP) Izbor je našDane Čanković smatra da se pitanje ulaska u neki vojni savez, poput NATO-a, mora riješiti na obavezujućem referendumu građana Republike Srpske.

Čanković je rekao Srni da je SNP Izbor je naš formirao inicijativni odbor koji će kroz zakonom predviđenu proceduru sprovesti u djelo inicijativu da Narodna skupština Republike Srpske donese dopunu zakona ili zakon koji bi obavezao sve srpske predstavnike u zajedničkim organima BiH i narodne poslanike da pitanje ulaska u neki vojni savez, poput NATO-a, mora biti riješen na obavezujućem referendumu građana Srpske.

On je objasnio da će, prema tom prijedlogu, ako neko od srpskih predstavnika svojim potpisom ili na drugi način omogući slanje Godišnjeg nacionalnog plana /ANP/ u Brisel i ulazak u NATO, krivično odgovarati, a takva odluka smatraće se ništavnom i neće proizvesti nikakva dejstva.

Čanković je naveo da je SNP pokrenuo ovu inicijativu da se ne bi došlo u situaciju u kojoj je bila Crna Gora, gdje je većina građana bila protiv ulaska u NATO, ali su, uprkos tome, primljeni u taj vojni savez.

Prema njegovim riječima, put ulaska u taj vojni savez bio bi put centralizacije BiH i ukidanja Republike Srpske koja je garant opstanka srpskog naroda na ovim prostorima.

Čanković smatra i da bi najznačajnija prirodna bogatstva i drugi resursi Republike Srpske ulaskom u NATO bili lak plijen za međunarodne korporacije koje bi do njih došle budzašto, a na štetu građana Srpske.

Čanković je najavio da će Inicijativni odbor SNP-a u utorak, 12. novembra, u Banjaluci održati konferenciju za novinare u Pres-centru hotela „Bosna“ i predložiti nacrt zakona i obavijestiti javnost o drugim detaljima u vezi sa inicijativom.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar