Вијести Странке

СНСД: Спска неће прихватити одлуке Савјета министара о мигрантима које су без њене сагласности

КОВАЧЕВИЋ: САСТАНКУ У САРАЈЕВУ СУ ПРИСУСТВОВАЛИ АМБАСАДОРИ САД И НЕКИХ ЗЕМАЉА ЕУ
  • „Република Српска и њене институције ће предузети све неопходне мјере да заштите своје грађане, њихову имовину и институције од мигрантског таласа. Жао нам је свих миграната и проблема у којем су се нашли, али Српска нема капацитете да те проблеме ријеши“

САСТАНАК Координационог тијела за питање миграција у БиХ, који је одржан у Сарајеву, представља још један удар на Републику Српску јер се занемарује став Владе Српске да неће бити прихваћена ниједна одлука Савјета министара која буде донесена без сагласности Републике Српске, а која се односи на одређене мјере на њеној територији, изјавио је Срни портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

„Занимљиво је и што су на састанку учествовали америчка амабасадорка, као и амбасадори дијела земаља Европске уније, а не и они који ће се на терену сретати са мигрантима, а то су институције ентитета, прије свега институције Републике Српске јер ће сви мигранти прво ући на територију Српске“, истакао је Ковачевић.

Он је нагласио да на овом „бесмисленом састанку не учествују ни представници министарства одбране БиХ иако је раније из заједничких институција саопштавано да ће се мигранти збрињавати у капацитетима овог министарства“.

„Данас се још једном доказало да институције БиХ нису ту да раде у корист грађана Републике Српске и ФБиХ већ искључиво да спроводе одлуке својих ментора из страних амбасада“, констатовао је портпарол СНСД-а.

Ковачевић је рекао да је мигрантска криза која захвата БиХ поново показала сву неозбиљност и нефункционалност заједничких институција које очигледно нису спремне да се суоче са 50 до 120 хиљада миграната чији улазак у БиХ се очекује.

Колико Савјет министара озбиљно доживљава постојећу кризу са доласком миграната и колико размишља о њој, каже он, најбоље показује данашњи састанак у Сарајеву.

„Без обзира на све и уз пуно разумијевање ситуације у којој се ови људи налазе, Република Српска и њене институције ће предузети све неопходне мјере да заштите своје грађане, њихову имовину и институције од мигрантског таласа. Жао нам је свих миграната и проблема у којем су се нашли, али Српска нема капацитете да те проблеме ријеши“, поручио је Ковачевић.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар