Вијести РС и матица

Српски Бесмртни пук сутра четврти пут пролази улицама Београда

ПОСЛИЈЕ СВЕЧАНОГ КОНЦЕРТА ПРОЈЕКЦИЈА НА ОТВОРЕНОМ БИКОВИЋЕВОГ ФИЛМА „БАЛКАНСКА МЕЂА"
  • Испред Скупштине града Београда у 17.30 сати почеће свечани концерт, који организује Руски дом из Београда уз подршку Града Београда и Владе Града Москве. Наступиће Надежда Кригина, народна умјетница Русије, Јан Осин, заслужни умјетник Русије, Иван Босиљчић, државни академски ансамбл ”Русија – Људмила Зикина”, оркестар Московског кадетског музичког корпуса, Културно уметничко друштво ЛОЛА из Београда и други

У БЕОГРАДУ ће сутра, 9. маја, поводом Дана побједе, четрврти пут заредом, бити организована шетња „Бесмртни пук“, а потом и велики концерт истакнутих руских и српских умјетника и ансамбала.

Гости манифестације Бесмртни пук биће високи званичници Руске Федерације, Константнин Косачов, предсједник Одбора за спољну политику Савјета Федерације Русије, и Валериј Рјазански, предсједник Одбора за социјалну политику Савјета Федерације Русије.

Свечани марш Бесмртног пука отпочеће у 17.00 сати испред Спомен парка ослободиоцима Београда и кретаће се улицама Рузвелтовом и Булеваром Краља Александра, све до Скупштине града Београда, испред које ће у 17.30 сати бити одржан свечани концерт, који организује Руски дом из Београда уз подршку Града Београда и Владе Града Москве.

На концерту ће наступити Надежда Кригина, народна умјетница Русије, Јан Осин, заслужни умјетник Русије, Иван Босиљчић, државни академски ансамбл Русија – Људмила Зикина”, оркестар Московског кадетског музичког корпуса, Културно уметничко друштво ЛОЛА из Београда и други.

Након свечаног концерта, на платоу испред Скупштине Града Београда, за грађане главног града, али и цијеле Србије који ће тог дана бити у Београду, биће приређена бесплатна пројекција на отвореном најновијег филма Милоша Биковића Балканска међа”.

Учесници марша „Бесмртног пука“ су позвани да понесу фотографије својих рођака који су учествовали у одбрани Србије у Првом свјетском рату, борили се против фашистичке окупације Југославије у Другом свјетском рату, фотографије оних који су се деведесетих борили у ратовима на простору бивше Југославије, као и оних који су бранили Југославију од НАТО агресије 1999. године.

На организацији ове манифестације заједнички ради више српских организација, као и организација руских сународника, подржаних од стране Града Београда.
Шетња Бесмртног пука биће одржана без било каквих политичких обиљежја и симбола и имаће искључиво родољубиви и морални карактер.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар