Вијести РС и матица

Стефановић: Вучић ће са Макроном покушати да се избори за Србију и српске интересе

„ХОЋЕМО ДА СЕ ИЗБОРИМО ЗА НАШ НАРОД НА КиМ, ДА ИЗБОРИМО ШТО ЈЕ ВИШЕ МОГУЋЕ – АКО ЈЕ ИШТА МОГУЋЕ“

МИНИСТАР унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да је сигуран да ће предсједник Србије Александар Вучић на састанку са предсједником Француске Емануелом Макроном покушати да се избори за Србију и српске националне интересе.

Упитан да ли има помака у позицији Србије у ЕУ по питању Косова, Стефановић је за Радио-телевизију Србије рекао да је задатак власти да направи помак који ће омогућити да „Србија има нешто за свој народ на Косову и Метохији“.

„Наш посао је да им обезбедимо безбедност и сигурност, да се изборимо за тај народ, да покушамо да изборимо што је више могуће, ако је ишта могуће, у тешкој ситуацији“, рекао је Стефановић и додао да је до сада чињено све што се могло.

Он је казао и да је прво потребно видјети да ли ће приштинска страна поштовати Бриселски дијалог потписан пре пет година.

„Зашто бисмо ми веровали да ће се договорити око нормализације било којег дела обичног живота на Косову и Метохији ако не поштујете оно што сте пре више од пет година потписали уз гаранције ЕУ“, рекао је Стефановић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар