Вијести Странке

Стевандић: Омогућимо изборима да се будућа влада бави привредом, а не одбраном од Сарајева

НАГЛАСИО ДА ЋЕ УЈЕДИЊЕНА СРПСКА ДАТИ ЗНАЧАЈАН ДОПРИНОС ПОБЈЕДИ ДОДИКА И ЦВИЈАНОВИЋ
  • У Билећи рекао да Уједињена Српска пружа и примјере повратка младих у Републику Српску, наводећи да су се странци придружили млади који су се вратили из Аустралије, САД и Велике Британије: „Они су доктори наука и магистри који имају искуство у новим технологијама и који представљају замајац за развој Српске

ИДЕЈА Уједињене Српске је да се очува Република Српска, да српске политичке партије буду јединствене и да у институцијама власти на нивоу БиХ буду бољи и честитији људи који штите интересе Српске да би њена будућа влада могла да се бави привредом, а не одбраном од Сарајева, поручио је у Билећи предсједник те странке Ненад Стевандић.

Он је истакао да ће тај концепт спријечити подјеле на политичкој сцени Републике Српске, омогућавајући базирање на економију, чиме ће се, према њиховом плану, у наредном четворогодишњем манадату отворити 25.000 нових радних мјеста у реалном сектору.

„То подразумијева запошљавање у секторима попут пољопривреде, туризма, енергетике, екологије и у ИТ сектору, а не по канцеларијама“, навео је Стевандић на свечаном пријему на којем су представљени кандидати за посланике Уједињене Српске за Народну скупштину Републике Српске.

Он је рекао да Уједињена Српска пружа примјере повратка младих у Републику Српску, наводећи да су се овој странци придружили млади који су се вратили из Аустралије, САД и Велике Британије.

„Они су доктори наука и магистри који имају искуство у новим технологијама и који представљају замајац за развој Српске, дају примјер младима да не напуштају своју земљу и да породицу заснивају управо у Републици Српској“, истакао је Стевандић.

Он каже да у Изборној јединици девет очекује један директан мандат и значајан допринос Уједињене Српске побједи кандидата СНСД-а за предсједника Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ – Жељке Цвијановић и Милорада Додика.

Носилац изборне листе ове странке за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици девет Мијат Шаровић рекао је да Уједињена Српска има кандидате који до сада нису били на изборним листама на општим изборима и који су препознатљиви као добри људи и квалитетни кадрови у мјестима из којих долазе.

„На нашој листи се налазе и борци прве категорије, што је доказ да ће људи који се налазе на листама Уједињене Српске чврсто бранити Републику Српску када је ријеч о јачању њених институција, те спријечити сваки покушај преношења њених надлежности на ниво БиХ“, навео је Шаровић.

Он је додао да ће Уједињена Српска активно радити и на враћању пренесених надлежности, посебно у области безбједности.

Шаровић сматра да ће млади људи, чији је просјек година на листама Уједињене Српске 35, бити учесници будућег креирања економске политике у Републици Српској, чиме ће знатно допринијети иновативнијим и квалитетнијим рјешењима у овој области.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар