Вијести

Стојановић: Тражимо да генералу Младићу буде омогућено лијечење у Србији, односно Русији

„СВИ ЋЕ НА СТАТУСНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ ВИДЈЕТИ ДА ЈЕ ЈОШ ВИШЕ СМРШАО, ТЕ ДА ЈЕ ВРЛО СЛАБ“

ЧЛАН тима одбране генерала Ратка Младића Миодраг Стојановић рекао је Срни да очекује да на статусној конференцији поново буде размотрен захтјев Младића за адекватно лијечење у притворској јединици и омогућавање његових даљих претрага и лијечења у Србији, односно Русији.

Стојановић каже да је то редовна статусна конференција која је заказана за сутра на којој очекује да буде утврђено стање предмета, као и да буде испоштован рок за изјављивање жалбе.

„Нама је предвиђено, послије продужења рока, да до 4. августа предамо жалбу и ми смо се припремили да испоштујемо наведени рок“, рекао је Стојановић и додао да су то очекивања у вези са овом статусном конференцијом.

Стојановић је подсјетио да је прије двије недјеље био код генерала Младића у посјети, те да је стање непромијењено.

„Не могу износити детаље у вези са његовим здравственим стањем, али оно што ће сви видјети на статусној конференцији јесте да је он још више смршао, те да је врло слаб“, нагласио је Стојановић.

Пред Међународним механизмом за кривичне судове сутра ће бити одржана статусна конференција у поступку против генерала Ратка Младића.

Статусна конференција заказан је за 15.00 часова пред судијом Теодором Мероном.

Генерал Ратко Младић налази се у притвору у Хагу од 2011. године, а првостепеном пресудом осуђен је на доживотну казну затвора.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар