Вијести Федерација/БиХ

Тегелтија: Нисмо усвојили ни дневни ред због става Турковић

ОТКРИО ДА ИМЕНОВАЊЕ СЕЛМЕ ЦИКОТИЋА НИЈЕ УПУТИО У ПРОЦЕДУРУ

ЗОРАН Тегелтија, предсједавајући Савјета министара БиХ, рекао је да сједница која је заказана за данас није одржана јер није усвојен дневни ред, а против дневног реда били су министри из реда хрватског народа.

„Образложење за негласање за дневни ред јесте да су одређене тачке дневног реда скинуте на захтјев министрице Турковић јер је рекла да неће гласати за нека именовања из реда хрватског народа“, рекао је Тегелтија.

Тегелтија је нагласио да је евидентно да су односи између ХДЗ-а и СДА довели до овога те да је проблем углавном кадровски, а најспорнија именовања су директор Службеног гласника и Агенције за образовање полицијских службеника.

Такође, нагласио је да није упутио у процедуру именовање Селме Цикотића, министра безбједности БиХ јер је био договор да се прво именују људи који су прошли конкурсну процедуру, а с обзиром да то није урађено и Цикотић ће остати на чекању.

Иначе, раније на састанку лидера СДА, ХДЗ-а и СНСД-а у Источном Сарајеву договорено је да се на данашњој сједници заврше именовања на позиције за која је завршена конкрусна процедура, као што су СИПА, РАК, Службени гласник БиХ и још нека али је очигледно да је договор био на климавим ногама.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар