Вијести Федерација/БиХ

У бихаћкој болници већ рођене три бебе миграната из Сирије и Ирака

САМО У ТОМ ГРАДУ ФЕДЕРАЦИЈЕ БиХ ТРЕНУТНО БОРАВИ ДО 3.600 МИГРАНАТА

ДОК се по питању мигрантске кризе у Унско-санском кантону мјесецима чека на адекватну реакцију надлежних, у Бихаћу су у међувремену рођене и прве бебе које припадају мигрантској популацији.

У Кантоналној болници „Др. Ирфан Љубијанкић“ у Бихаћу до сада је рођено троје дјеце чији су родитељи избјеглице и имигранти с тренутним пребивалиштем у граду на Уни.

Прва беба, дјевојчица, рођена је 6. јула и поријеклом је из Сирије. Почетком овог мјесеца, тачније 3. августа, рођена је дјевојчица чији су родитељи поријеклом из Ирака, док је посљедња беба, дјечак, рођен 6. августа и поријеклом је такође из Ирака.

Након изласка из болнице, како је потврђено, међународне организације као што су МСФ, ДРЦ, УНХЦР, ИОМ и друге, преузимају бригу о новорођенчади те им њихови мобилни тимови љекара пружају адекватну здравствену заштиту.

Према подацима Министарства унутрашњих послова УСК, од јануара до 5. августа Управа полиције регистровала је 5.502 мигранта на подручју овог кантона, од чега 4.163 у Бихаћу.

Према процјенама полиције, између 3.300 и 3.600 миграната тренутно борави у овом граду.

Министар безбједности БиХ Драган Мектић изјавио је јуче да се у цијелој БиХ у овом тренутку може говорити о присуству од двије до три хиљаде миграната.

(Klix.ba)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар