Вијести Свијет

У Доброти убијен Веселин Вукотић отац вођа которског „шкаљарског клана“

ПОЧЕЛО ОД ТОГА ШТО ЈЕ 2014. КОТОРСКЕ КРИМИНАЛЦЕ ПОДИЈЕЛИО НЕСТАНАК 300 КГ КОКАИНА
  • Подгорички медији пишу да је килер био „мушкарац са качкетом“, који је имао помагача, али се не слажу да ли је пуцао из аутомата или пиштоља са пригушивачем
  • Откад траје обрачун ‘шкаљараца‘ и ‘кавчана – ликвидирано је више од 30 лица у Црној Гори и Србији

КОТОРАНИН Веселин Веско Вукотић (69), отац Јована и Игора Вукотића, које полиција сматра за вође шкаљарског клана, убијен је синоћ, око 20.45 сати, испред куће у којој је живио у котоском насељу Доброта.

Смртоносне хице у Вукотића испалила је за сада непозната мушка особа. Вукотић је изашао из куће и кренуо према свом аутомобилу када је убица испалио више хитаца у њега, а потом побјегао. Тешко рањени Вукотић одмах је превезен у которску Болницу, али је и поред напора љекара преминуо, пише ЦДМ.

За сада је једино познато да је убица на глави имао качкет и саучесника који му је помогао након убиства. Управа полиције је саопштила синоћ да интензивно ради на расветљавању случаја, али није саопштила из ког оружја је отац Јована и Игора усмрћен.

Подгорички дневни лист Побједа, позивајући се на сазнања из истраге, пише да је ријеч о аутоматском оружју, а Дан да се ради о пиштољу са пригушивачем.

Начин на који је почињен овај злочин упућује на то да је убица познавао навике Веска Вукотића.

„С обзиром на начин на који је злочин почињен, све указује да се ради о професионалном убиству, које је детаљно испланирано, а у прилог томе говори и податак да убица није оставио трагове”, пише Побједа.

Полиција је одмах стигла на мјесто убиства и блокирала читав град. Претресано је свако возило и сви пролазници. На више локација заустављана су сва возила, и створиле су се километарске колоне.

Убрзо је на мјеста убиства дошла и млађа женска особа, за коју се испоставило да је супруга Веселиновог сина Игора. Она се кроз плач обратила полицајцима: „Молим вас, мене морате да пустите да приђем, ја сам му снаха“, пише Дан.

Вукотићеви синови Јован и Јовица нису у Црној Гори. Јован је у затвору у Србији, гдје служи казну затвора од 15 мјесеци због фалсификовања пасоша. Он је ухапшен 10. септембра прошле године у Анталији, када је код њега пронађен фалсификовани македонски пасош и одмах је изручен Србији.

На почетку суђења негирао је оптужбе за фалсификовање докумената и наводе да је вођа ‘шкаљарског клана’. Он је тада рекао да му је безбједност угрожена и да полицајци једном мафијашком клану продају информације о његовом кретању.

Тврдио је да му подмећу они који су убили београдског адвоката Драгослава Мишу Огњановића. Црногорски правосудни органи га потражују због сумње да је учествовао у покушајима убиства Тамаре Звицер, супруге наводног вође ‘кавачког клана’ Радоја Звицера, и Милоша Радоњића и Војина Ступара, припадника те криминалне групе.

Други син Веселина Вукотића Игор је у бјекству јер је оптужен да је формирао криминалну групу која је починила и планирала више убистава. Специјално државно тужилаштво Црне Горе сумња да је његов клан сарађивао са криминалним групама које су у Никшићу и Албанији формирали Ранко Радуловић и Ероген Брајовић.

Которски кланови раније су дјеловали као једна криминална група. Међутим, крајем 2014. године у Валенсији је нестало око 300 килограма кокаина, након чега је дошло до расцјепа у клану, који се подијелио на ‘шкаљарце’ и ‘кавчане’. Убрзо су почела убиства.

Рат ова два клана однио је више од 30 живота у Црној Гори и Србији.

https://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/Detalji-ubistva-Veselina-Veska-Vukotica/534534

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар