Vijesti Svijet

U Francuskoj dosad umrla 562 lica, a još 1.525 u teškom stanju

CIJELA ZEMLJA U KARANTINU - NEPOŠTOVANJE ZABRANE KRETANJA SE KAŽNJAVA SA 135 EVRA
  • Kretanje je u Francuskoj ograničeno na odlazak u kupovinu osnovnih namirnica, izlazak iz zdravtsvenih razloga, izlazak iz porodičnih razloga (pomoć osjetljivim osobama ili čuvanje djece) i izlazak u blizini doma za potrebe kućnih ljubimaca

U FRANCUSKOJ su od koronavirusa preminule 562 osobe, 14.459 je zaraženo, od kojih je 6.172 hospitalizovano, saopštilo je francusko Ministarstvo zdravlja i dodalo da je među hospitalizovanim 1.525 u teškom stanju.

„Brzo idemo ka opštoj epidemiji na cijeloj teritoriji”, navodi se u saopštenju u kojem se građani pozivaju da se strogo pridržavaju mjera karantina i zabrane kretanja osim u izuzetnim slučajevima.

Francuske vlasti su 17. marta stavile cijelu zemlju u karantin, a izlazak iz kuće je jedino moguć uz potvrdu za pravdanje kretanja.

Dokument mora da bude potpisan i sa datumom, prenosi Beta.

Kretanje je u Francuskoj ograničeno na odlazak u kupovinu osnovnih namirnica, izlazak iz zdravtsvenih razloga, izlazak iz porodičnih razloga (pomoć osjetljivim osobama ili čuvanje djece) i izlazak u blizini doma za potrebe kućnih ljubimaca.

Građani koje pripadnici policije ili žandarmerije prilikom kontrole zateknu bez te dozvole, novčano se kažnjavaju sa 135 evra.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar