Вијести Федерација/БиХ

У кампу Еуфора у Бутмиру стартовала вјежба „Брзи одговор 2020“

ОРУЖАНЕ СНАГЕ БиХ СА ЕУФОРОМ У ЗАЈЕДНИЧКИМ ВЈЕЖБАМА ОД 2010.
  • Стигле и снаге за сталне брза реаговања из Бугарске, Грчке, Мађарске, Италије, Румуније и Велике Британије

У КАМПУ Еуфора у сарајевском Бутмиру уприличена је церемонија отварања вјежбе „Брзи одговор 2020“.

Годишња вјежба „Брзи одговор“ укључује сталне мултинационалне снаге ЕУФОР-а и снаге за брзу реакцију из Бугарске, Грчке, Мађарске, Италије, Румуније и Велике Британије, чиме ће Еуфор имати најбројније војно присуство у БиХ.

Сврха вјежбе је да провјери и покаже способност Еуфора да брзо добије појачања и распореди снаге како би гарантовао наставак сигурности и стабилности.

„Брзи одговор 2020“ биће одржан на територији читаве земље, у тијесној сарадњи са локалним властима, агенцијама за спровођење закона и Оружаним снагама БиХ. Успјешност њихових односа од пресудне је важности за успјех вјежбе и одржавање сигурног окружења које данас постоји.    

„Министарство одбране и Оружане снаге БиХ имају континуирану и врло успјешну сарадњу са Еуфором кроз подручја координације, обуке и вјежби, гдје стичемо додатна знања и искуства. Координација коју имамо са Еуфором одвија се путем различитих тимова за сарадњу и савјетовање од тактичког до стратешког нивоа“, рекао је данас министар одбране БиХ Сифет Поџић.

Подсјетио је да се заједничка обука са Еуфором одржава континуирано од 2010. године.

Вјежба „Брзи одговор 2020“, нагласио је, је вјежба кроз коју Еуфор провјерава спремност за мандат у БиХ.   

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар