Видео Вијести Федерација/БиХ

У прихватном центру у Великој Кладуши тукло се најмање 100 миграната – напали и полицију

МЕЂУ АКТЕРИМА ПАКИСТАНЦИ, МАРОКАНЦИ И АЛЖИРЦИ – ДВАДЕСЕТ ЛИЦА ПРИВЕДЕНО
  • Сукоби међу мигрантима интензивирани након недавног пожара.Опасност од нових нереда постоји и данас јер је одређени број миграната изашао из простора центра

ЈЕДАН сат послије поноћи у прихватном центру Мирал у Великој Кладуши дошло је до великог сукоба миграната. Најмање 100 особа је учествовало у тучи након чега је интервенисала полиција чији службеници су такође нападнути.

Инциденте је пријавило обезбјеђење центра, а при покушају успотављања реда и мира дошло је и до напада на полицију када су мигранти почели на њих бацати стаклене боце, камење и металне шипке.

Према ријечима портпарола МУП-а Унско-санског кантона Алета Шиљдедића, том приликом су повријеђена три полицајца и оштећено једно возило. Након тога је позвано појачање из Велике Кладуше и Цазина.

„Јутрос око 4:30 сати успотављен је ред и мир унутар кампа, а ухапшено је 20 особа које су означене као иницијатори нереда. Према њима се тренутно врши криминалистичка обрада“, додао је Шиљдедић.

Више особа је повријеђено, али тачан број још није установљен. Већином се ради о лакшим тјелесним повредама.

Опасност од сукоба постоји и данас с обзиром на то да је одређени број миграната изашао из простора центра.

„Тензије су присутне, а инциденти су и даље могући. Полиција је присутна и налази се у стању приправности“, рекао је портпарол МУП-а УСК.

Сукоби међу мигрантима су интензивирани након пожара који се недавно догодио. Међу изгредницима су особе из Марока, Пакистана, Алжира и других земаља.

Првог јуна у прихватном центру Мирал дошло је до великог пожара у којем је повријеђено 30 особа, а изгорјеле су просторије са 247 кревета. Узрок пожара је људска непажња односно електрични или плински решо на којем су мигранти спремали храну.

Сви мигранти су након пожара добили алтернативни смјештај у великим шаторима испред зграде Мирала.

(Klix.ba)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар