Vijesti RS i matica

Ubrzati gradnju Memorijalnog centra na Starom sajmištu

VUČIĆ RAZGOVARAO SA ZVANIČNICIMA SVJETSKOG JEVREJSKOG KONGRESA
  • Vršilac dužnosti generalnog direktora Svjetskog jevrejskog kongresa Maram ŠTERN naglasio da u toj organizaciji veoma cijene i podržavaju Aleksandra Vučića i srpske vlasti zbog svega što je urađeno za položaj Jevreja, kao i zbog dobrih odnosa Srbije sa Izraelom

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić i predstavnici Svjetskog jevrejskog kongresa tokom današnjeg sastanka u Beogradu naglasili su važnost podizanja Memorijalnog centra na mjestu nekadašnjeg logora na Starom sajmištu u Novom Beogradu radi dostojnog obilježavanja mjesta stradanja velikog broja žrtava u Drugom svjetskom ratu.

Tokom sastanka sa vršiocem dužnosti generalnog direktora tog kongresa Maramom Šternom i predstavnikom Ernestom Hercogom, Vučić je izrazio nezadovoljstvo sporom realizacijom izgradnje tog Memorijalnog centra, kao i očekivanje da će biti ispravljene greške koje su počinili predstavnici Srbije, te da će projekat Memorijalnog centra biti brže završen.

„Dvojica sagovornika su se saglasila da u Srbiji nema antisemitizma, a Aleksandar Vučić je dodao da Srbija osuđuje svaki oblik antisemitizma“, navodi se u saopštenju iz Kabineta predsjednika.

Govoreći o Zakonu o restituciji imovine žrtava Holokausta bez zakonskih nasljednika, koji je Srbija prva donijela u regionu i šire, Maram Štern je istakao da je donošenje tog zakona veliki korak i da, tim povodom, ističe Srbiju kao primjer za ceo svijet.

Štern je naglasio da veoma cijene i podržavaju Aleksandra Vučića i srpske vlasti zbog svega što je urađeno za položaj Jevreja, kao i zbog dobrih odnosa Srbije sa Izraelom, navodi se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali i ambasadori Sjedinjenih Američkih Država Kajl Skot i Izraela Alona Fišer Kam.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar