Вијести

Ускршња миса у бањалучкој катедрали без вјерника и интернет-преноса

КОМАРИЦА: ОВАЈ УСКРС ЈЕ НАЈСЛИЧНИЈИ ПРВОМ КОЈИ СУ ДОЖИВЈЕЛИ АПОСТОЛИ

БИСКУП бањалучки Фрањо Комарица служио је Ускршњу мису у катедрали Светог Бонавентуре у Бањалуци, којој због епидемије вируса корона вјерници нису присуствовали.

Комарица је честитао Ускрс вјерницима који данас славе било, како је рекао, да су у кућама, родним мјестима или негдје у туђини.

Он је прочитао ускршњу поруку у којој је нагласио да вријеме изолације буде вријеме преиспитивања навика и понашања људи и односа према Богу и другим људима.

„Ми смо свјесни да у овим околностима доиста јединственим и специфичним како постоји Католичка црква на овим просторима, како нам је познато, да смо ми представници и све наше неназочне браће и сестара, физички неназочне, који знају да је у ово доба сада овдје света миса у нашој катедрали, они ће пратити путем медија славље свете мисе из неких других цркава“, казао је Комарица и додао да није било могућности за пренос мисе из бањалучке катедрале.

Он је у својој ускршњој поруци казао да вјерници ове године имају прилику да доживе Ускрс на начин који је најсличнији оном првом Ускрсу, како су га доживјели први Исусови ученици – апостоли.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар