Vijesti Vlada RS

Višković: Apsolutna je laž da je Dodik mijenjao trasu autoputa kroz Posavinu

POSLANIKU VUKANOVIĆU PORUČIO: TO JE ISTO KAO DA STE POMENULI VANZEMALJCE

PREDSJEDNIK Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je potpuno netačna tvrdnja narodnog poslanika Nebojše Vukanovića da je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik promijenio buduću trasu auto-puta kroz Posavinu na poziv hrvatskog premijera Andreja Plenkovića.

Veza Milorada Dodika i onoga što je donijela Vlada Republike Srpske po ovom pitanju isto je kao da ste pomenuli vanzemaljce ili nešto treće. Nema ni blizu istine i mislim da je glupost što moram da objašnjavam takve stvari“, rekao je Višković.

Replicirajući Vukanoviću tokom skupštinske rasprave o Informaciji o neustavnoj transformaciji dejtonske BiH i uticaju na položaj i prava Republike Srpske, Višković je rekao da Plenković sa ovom pričom ima veze kao „Karađorđe“.

„Vukanovićeve tvrdnje su apsolutna laž i nemaju nikakve veze sa ovom sjednicom“, istakao je Višković.

On je rekao da plan parcelacije auto-puta Doboj-Brčko-Bijeljina-Rača radR Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo.

„Išli smo na javni uvid i vidjeli da za dionicu Brčko-Bijeljina-Rača skoro i nema značajnih primjedbi ili su beznačajne, a za dionicu od Brčkog prema Vukosavlju ima preko 90 primjedbi od čega je značajan dio iz srpskog dijela“, pojasnio je Višković.

(Srna)

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar