Вијести Влада РС

Вишковић: Српска располаже значајним ресурсима и инвестиоционим потенцијалом

РАЗГОВАРАО У БАЊАЛУЦИ СА АМБАСАДОРОМ КАТАРА У БиХ СУЛТАНОМ ЕЛ ХАТЕРОМ

ПРЕМИЈЕР Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас у Бањалуци да Српска располаже значајним ресурсима и инвестиоционим потенцијалом, те да су мјере, које Влада Српске реализује у складу са Програмом економских реформи, примарно усмјерене на развој привреде и реалног сектора.

Вишковић је у разговору са амбасадором Катара у БиХ Султаном ел Хатером нагласио да су мјере усмјерене и на унапређење пословног амбијента и отварање нових радних мјеста, што подразумијева и сарадњу са иностраним партнерима и инвеститорима, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Саговорници су оцијенили да постоји обострана опредијељеност да се ђелује у правцу унапређења сарадње, нарочито када је ријеч о стварању услова за реализацију инвестиција у области привреде и пољопривреде.

Амбасадор Катара је рекао да постоји интересовање компанија и инвеститора из његове земље за улагања у Републику Српску и БиХ, а на састанку је било ријечи и о могућностима за унапређење сарадње у области спорта, културе и туризма, наведено је у саопштењу.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар