Вијести РС и матица

Вучић Гутерешовој помоћници предао списак албанских мајских напада на Србе

УКАЗАО БИНТУ КЕЈТИ ДА СРБИ И ДРУГИ НЕАЛБАНЦИ ИМАЈУ НАЈВЕЋЕ ПОВЈЕРЕЊЕ У УНМИК

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић предао је данас помоћници генералног секретара УН за мировне операције Бинту Кејти листу прошломјесечних инцидената на Косову и Метохију која представља доказ о систематском и озбиљном насиљу над Србима у јужној покрајини.

Вучић је Кејти пренио забринутост због све учесталијих напада Албанаца на Србе и истакао да Србија придаје посебан значај УНМИК-у у који српско и друго неалбанско становништво има највише повјерења, саопштено је из прес- службе предсједника Србије.

Предсједник Србије поздравио је добру сарадњу са УН и истакао важност УНМИК-а на Косову и Метохији за обезбјеђивање мира и стабилности и заштите српског народа.

Он је истакао да Србија придаје велики значај напорима УН на промоцији и очувању мира и безбједности у свијету, и да је опредијељена за активно учешће у систему колективне безбједности.

Вучић је изразио задовољство због присуства све већег броја припадника српских војних и полицијских снага у мировним мисијама УН.

Он је поздравио напоре генералног секретара УН Антонио Гутереша, посебно у области превенције сукоба, уз увјерење да ће кохерентнији приступ и јачање иституционалне структуре УН обезбиједити већу ефикасност у одговору на кризне ситуације.

Кејта је захвалила за учешће српских безбједносних снага у мировним операцијама УН.

Састанку је присуствовао и шеф УНМИК-а Захир Танин.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар