Вијести РС и матица

Вучић и Боцан-Харченко: Србија и Русија повезују међусобно разумевање и дубоко поверење

РАЗГОВАРАЛИ И О ПОСЕТИ МЕДВЕДЕВА ПОВОДОМ 75-ГОДИШЊИЦЕ ОСЛОБАЂАЊА БЕОГРАДА

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић примио је амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка, са којим је разговарао о организацији посјете руског премијера Дмитрија Медведева и заједничком обиљежавању значајног јубилеја – 75 година од ослобођења Београда у Другом свјетском рату.

Предсједник Вучић је истакао да ће, осим подсећања на славну слободарску традицију двају народа, посјета премијера Медведева значити корак више у ширењу билатералне сарадње, јер се очекује потписивање нових међудржавних докумената.

Предсједник Вучић је изразио захвалност за поруку подршке државним и националним интересима наше земље, коју му је пренио шеф руске дипломатије Лавров, током састанка у Њујорку прошле седмице.

„То показује да између Србије и Русије владају односи међусобног разумевања и дубоког поверења, што је резултат интензивног политичког дијалога”, сагласили су се двојица саговорника, саопштила је Служба за сарадњу са медијима предсједника Републике.

Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су разговарали и о регионалној ситуацији, изразивши наду да ће на Западном Балкану бити сачувани мир и стабилност, преноси Танјуг.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар